Drie tips bij beginnen met beleggen.

Beleggen kan heel interessant zijn maar ook erg intimiderend als je er niks van snapt. Met al die grafieken, begrippen en getallen kan het best ingewikkeld en eng lijken om aan te beginnen. Hieronder vind je drie tips om goed op te letten als je net begint met beleggen.

Kies een doel.

Kijk goed waarom je wilt beleggen. Wil je serieus te werk en met veel geld gaan werken of wil je een beetje dollen en kijken of er wat geld valt te verdienen. Misschien wil je wel voor later als onderdeel van je pensioen gaan beleggen of wil je snel kopen en verkopen om gelijk winst te zien. Of misschien wel heel iets anders. Het kan allemaal en hangt allemaal van jou voorkeur af maar wel belangrijk is dat je goed na denkt wat je wilt.

Kies een platform (broker).

Kies een platform van waar uit je gaat handelen of beleggen. Je kan een beleggingsrekening openen. Als je echt wilt gaan beleggen is dit noodzakelijk dit kan bij in beleggen gespecialiseerde banken. Dit noem je dan een broker.

Je kan ook een van de nieuwere platformen kiezen zoals Bux. Dit bedrijf probeert handelen op de beurs meer toegankelijker te maken en ook simpeler. Hier is bijvoorbeeld geen beleggingsrekening voor nodig maar gewoon een simpel account op het platform waar vanuit je gaat handelen.

Belangrijk is ook dat je de voor en na delen bekijkt van verschillende platformen of brokers. Het is altijd goed om even te vergelijken en zo op de beste optie te komen.

Kijk goed naar waar je in wilt beleggen.

Er zijn natuurlijk miljoenen bedrijven waar je in kan gaan beleggen. Buiten aandelen in bedrijven heb je ook nog grondstoffen, valuta’s en nog veel meer zaken waar je je geld in kwijt kan. Maar wees voorzichtig en handel rustig. Een veel voorkomende fout is dat er in teveel dingen geld word gestoken en daardoor word het erg onoverzichtelijk.